Växter
Hur man får ut det mesta av ditt utrymme

Hur man får ut det mesta av ditt utrymme

Jag har precis besökt en smal norrläge med några charmiga tunna trädgårdsidéer och ett vildmarksvänligt fokus.

Det är också på en sluttning – så trädgårdsförhållandena kan anses vara utmanande. Men Richard och Jacqui drog det mesta av sin skuggiga trädgård. Det är fullt av inspiration för alla som älskar trädgårdar.

När allt kommer omkring har många av oss en norrläge eller skuggig gräns, ett område av sluttning eller en smal remsa av trädgården. Så jag frågade Richard för sina tips.

Deras hus är ett viktorianskt terrasserat hus, och trädgården är cirka 100ft lång, med varierande bredd. Det är 18ft bredt nära huset och tappar till bara 10ft breda i slutet av trädgården.

Snabba Topptips för en nordlig trädgård:
Skuggiga trädgårdar kan vara huvudsakligen gröna. Lägg till färg via möbler, krukor och dörrarna och fönstren i ditt hus.
Oskärpa gränserna. Försök inte öka ljuset genom att skära ner alla träd. Träd leder ögat uppåt och distrahera från trädgårdens storlek. De erbjuder extra planteringsutrymme och djurlivsmateri.
Du kan lägga lite ljus genom att beskärna nedre grenar av högre träd.
Ingen gräsmatta. I en liten nordlig trädgård kan en gräsmatta inte göra det bra. Använd grus, pavers eller extra breda gränser istället.
Välj växter som rekommenderas för skugga. Men experimentera med några andra.
Har sittplatser runt trädgården. En eller flera fläckar kommer att få sol vid någon tidpunkt på dagen.
Ta reda på mer nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *